O NAS

Pozdravljeni na internetni platformi Slovenska industrijska dediščina, ki je nastala z namenom, da učinkoviteje poveže vse, ki se v Sloveniji ukvarjamo s vprašanji varstva industrijske dediščine. Radi bi povezali tako strokovno kot tudi širšo javnost, ki si prizadeva za ohranjanje dediščine industrializacije, da bomo učinkoviteje delovali v dobro dediščine.

Predloge, pobude in še posebaj opozorila o ogroženi dediščini industrializacije nam posredujte na elektronski naslov: info@slo-ind-ded.si. Kmalu bomo tudi vzpostavili možnost neposrednega komentiranja aktualnega dogajanja.

Septembra 2014 je v organizaciji Združenja ICOMOS Slovenija, Fakultete za arhitekturo, Univerze v Ljubljani in Tehniškega muzeja Slovenije potekal posvet na temo varovanja dediščine industrializacije v Sloveniji, ki se ga je udeležilo preko sedemdeset strokovnjakov iz vse Slovenije in kolegi s hrvaške Reke. V petindvajsetih referatih so bila predstavljena ključna vprašanja s katerimi se ukvarjajmo v vsakodnevni praksi in izkazalo se je, da je veliko narejenega, hkrati pa nas čakajo še številni izzivi.

Zato smo se odločili, da se učinkoviteje povežemo z ustanovitvijo skupne internetne platforme, kjer bomo izmenjevali naše izkušnje in predstavljali dejavnosti vezane na varovanje industrijske dediščine tako nepremične, premične kot nesnovne.

Za finančno podporo izvedbo projekta internetne platforme se iskreno zahvaljujemo Nacionalni komisiji za UNESCO Slovenija.